SEA - Specialist

Functieomschrijving

Als SEA specialist ben je dagelijks bezig met het genereren, optimaliseren en analyseren van de SEA-campagnes die bezoekers naar onze website brengt. Deze campagnes zijn actief op de bekende zoekmachines zoals Google en Bing, maar ook op social media kanalen als Instagram en Facebook. Je bent verantwoordelijk over het beheer van het budget, het bewaken en uitvoeren van de SEA-strategie.


Wie wij zijn?

Binnen ons bedrijf groeien we enorm, zo ook internationaal. In de laatste drie jaar is onze webwinkel uitgegroeid tot één van de grootste binnen de Benelux. Ondanks dat ons bedrijf al richting de 100 jaar gaat, is onze e-commerce afdeling de jongste en tevens snelst groeiende afdeling binnen ons bedrijf. We voegen graag nieuwe specialisten/kenners toe aan ons diverse team met jonge, ambitieuze mensen met verschillende expertises. Zo vullen we onze kennis steeds meer aan en verbreden wij onze horizon.

We motiveren en inspireren elkaar zodat je het beste in jezelf naar boven kunt halen. We geloven namelijk in de kracht van het individu; pas wanneer je jezelf bent kun je excelleren. en dat is nou precies wat we graag doen/willen. Wij zijn een team die elkaar inspireren, open staat voor nieuwe mogelijkheden, en die elkaar de ruimte biedt om te ontwikkelen. Gezamenlijk hebben we verschillende doelen en missies die we door het combineren van onze kennis en kracht realiseren.

Wat ga je doen?

Je bent, samen met de SEO specialist, de online marketing specialist van ons bedrijf. Je creëert kansen en mogelijkheden met jouw kennis van online marketing. Je gebruikt deze kennis om Textielstad sterker te maken op online gebied. Je maakt deel uit van een startend team en laat zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Je krijgt vrij spel en houdt de regie over de optimalisatie en online zichtbaarheid. Hiervoor bedenk je campagnes die onze zichtbaarheid optimaliseren. Je monitort dit gehele proces en kunt vervolgens goed reflecteren op verschillende campagnes. Daarbij werk je dus veel samen met onze SEO specialist, je werkzaamheden hebben immers invloed op de omzet- en verkoop doelstellingen.

Functievereisten

Wie ben jij?

Jij bent een ervaren SEA’er met de nodige kennis van paid advertising. Je wil graag werken in een omgeving waarbinnen jouw kennis welkom is, maar je ook de ruimte hebt om jouw kennis verder uit te breiden.

Om in aanmerking te komen voor deze functie ben jij:

 • Iemand met HBO denk- en werkniveau;
 • Bovengemiddeld analytisch;
 • Nieuwsgierig en kritisch;
 • Iemand die graag de handen uit de mouwen steekt;
 • Iemand met ervaring in online marketing;
 • Taalvaardig;
 • Woonachtig in de buurt van Tilburg;

Herken je jezelf hierin? Dan ben jij geschikt voor ons team!

Wat krijg je hiervoor terug?

Nu je weet wat we van jouw verwachten, ben je vast benieuwd wat je hiervoor terug zal krijgen. Om mee te beginnen: een heleboel leuke collega’s! Textielstad is een jong bedrijf (pas 91 jaar) dat zijn succes grotendeels te danken heeft aan de positiviteit op de werkvloer. We vinden het belangrijk dat al onze collega’s zichzelf zijn want alleen dan kan je excelleren in je werk! Ook is er buiten het harde werken om ruimte is voor ontspanning.

Daarbuiten mag je als SEA’er rekenen op:

 • Een marktconform salaris dat bij je past;
 • Vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • De kans om je eigen ideeën werkelijkheid te maken;
 • De kans om deel uit te maken van een innovatieve, professionele, jonge en groeiende organisatie;
 • Ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden